Till innehållet

Be young, have cancer, cheat death - ett medieprojekt om unga och cancer

Projektet drevs av: Barncancerfonden

Beskrivning av projektet

Detta är ett medieprojekt där unga cancerdrabbade möter svenska cancerforskare. Syftet är att ingjuta mod och hopp till unga som drabbats av cancer samt motivera dem att aktivt söka ny kunskap.

Projektet vill producera en film/år där 6-8 ungdomar, med cancer eller som tidigare haft cancer, träffar forskare inom deras specifika cancerområde. Ungdomarna fungerar som reportrar och ställer frågor till forskarna och2 083 000 ingår i redaktionen för produktionen. I projektet görs även en digital plattform/hemsida tillsammans med ungdomarna. Den blir en mötesplats, där man publicerar det senaste inom cancerforskningen och där det går att ställa frågor direkt till forskarna. Här kan ungdomar skapa kontakter, lägga upp egna filmer, dikter eller bilder. Till detta produceras en app.

Man ska även göra en kortare pedagogisk och hoppingivande film där ungdomar som besegrat cancern kan visa att forskningen gör framsteg och att cancer inte betyder att livet måste ta slut p.g.a. sjukdomen. Filmen är ämnad för sjukhus att visa cancerdrabbade unga och deras anhöriga.

Barncancerfonden och Cancerfonden är beredda att driva den digitala plattformen vidare och ungdomarnas filmer är tänkt att visas i SVT, UR eller Kunskapskanalen.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2015 och avslutades i september 2018.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2015 och avslutades i september 2018.

Kontakt

Ort
Stockholm

Liknande projekt

  • Come Together

    Projektet ska skapa ett koncept för körer som vill samarbeta med nyanlända unga i sin närhet. Syftet är att bygga broar mellan unga nyanlända och…

  • Sverige genom en lins

    Projektets syfte är att förenkla och förstärka integrationen i det svenska samhället för nyanlända ungdomar.

  • Rätt-ish hemma: Barnkonventionen för dig som bor i familjehem/HVB

    "Rätt-ish hemma” är ett projekt i samarbete med Stiftelsen Allmänna Barnhuset, som utvecklar en helt ny utbildning i barnets rättigheter av, med…

Sidan uppdaterades 2021-02-15.