Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Boccia för ungdomar med gravare funktionsnedsättningar

Projektet drivs av: IFAH Stockholm

Beskrivning av projektet

IFAH (Idrottsföreningen för alla handikappade) vill i samarbete med föreningen Tranan HIK öka intresset för boccia i Stockholm och Mälardalen.

Båda föreningarna erbjuder idag boccia i sin ordinarie verksamhet, men det finns inte längre några aktiva ungdomar. Genom att besöka Rh- skolor, särskolor och rehab anläggningar och visa hur man spelar boccia vill man väcka ett intresse för sporten. Projektet ska även arbeta för att andra föreningar, som idag inte vänder sig till personer med funktionsnedsättningar, startar boccia-verksamhet. För att kunna erbjuda fler en möjlighet att prova på behöver föreningarna kunna köpa in bocciarännor och bocciaspel. Materialet ska lånas ut. Målet är att öka intresset för boccia, med minst 40 nya aktiva unga spelare och minst 10 nya ledare. Projektet ska bedrivas i samverkan med föreningen Tranan och Stockholms Parasportförbund.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Kontakt

Ort
Bromma
Sidan uppdaterades 2020-06-02.