Till innehållet

Bollihop - inkluderande idrott för tjejer och deras mammor

Projektet drevs av: KFUM Linköping

Beskrivning av projektet

Projektet ska inkludera och stärka tjejer samt deras mammor inom idrott och föreningsliv. Målet är att skapa möjligheter för alla tjejer och deras föräldrar, oavsett bostadsområde eller bakgrund, att idrotta och utvecklas i sitt närområde. 

Projektet syftar till att inkludera fler tjejer i idrottsvärlden och involvera mammor för att stärka både flickor och föräldrar inom idrotten oavsett bakgrund och skapa ett mer hållbart och inkluderande föreningsliv.   

Målet är att skapa möjligheter för alla tjejer och deras föräldrar, oavsett bostadsområde eller bakgrund att idrotta och utvecklas i sitt närområde både på kort och lång sikt. Det görs genom att tjejer och mammor som tidigare inte inkluderats i idrottsvärlden engageras på sina egna villkor. Projektet ska genomföras i tre stadsdelar i Linköping.    

Efter projektet

Man har genomfört varierad träning för tjejer och mammor i Berga, Ryd och Skäggetorp i Linköping. Aktiviteterna har framför allt varit futsal, fotboll, simskola och andra sociala och idrottsliga verksamheter och man har oavsett aktivitet nått minst 10 deltagare per gång. Totalt har man haft 1071 barn och unga och 450 mammor som deltagit. De som deltagit i projektet har känt sig sedda, hörda och trygga och många har även känt sig inkluderade i idrott, föreningsliv och samhälle.

De öppna träningarna och aktiviteterna för tjejer i Ryd och Berga fortsätter i föreningens regi i fortsatt samverkan med bland annat Korpen och lokala fotbollsföreningar. Verksamheten för mammor kommer att fortsätta med stöd från Korpen som även tar huvudansvaret i Skäggetorp och Ryd. Hemgårdarnas Bollklubb kommer att ha huvudansvaret för tjejerna i Skäggetorp och kommer för första gången att ha ett tjejlag. Simskoleverksamheten kommer att leva vidare tillsammans med Linköpings allmänna simsällskap. Verksamheterna finansieras genom kommunen, försäkringsbolag samt fastighetsbolag.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2020 och avslutades i mars 2023.

Ryggarna på en grupp i olika yngre åldrar som är klädda i sportkläder och på väg längs en gångväg.
Flera yngre personer som håller fram sina händer mot varandra.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2020 och avslutades i mars 2023.

Kontakt

Ort
Linköping

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2023-08-08.