Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Borlänge - möjligheternas stad

Projektet drivs av: Borlänge Stora Tuna Bandyklubb

Beskrivning av projektet

Vi arbetar för att fler ska ta en aktiv roll i integrationsarbete genom föreningslivet. Vi vill engagera alla föreningar i Borlänge för att skapa ömsesidig förståelse mellan nyanlända barn och unga, etablerade Borlängebor och barnens föräldrar.

Projektet syftar till att utveckla intresset hos flera att ta en aktiv roll i integrationsarbete genom föreningslivet. Projektet är en kraftsamling med totalt ett 50-tal föreningar som vill skapa ömsesidig förståelse mellan nyanlända barn och unga, etablerade Borlängebor, och inte minst mellan barnens föräldrar. 

Med hjälp av Borlänge kommmun och Dalarnas Skolidrottsförbund vill vi nå alla barn i Borlänge. Ett mål är att starta skolidrottsföreningar i varje skola. Skolidrottsföreningarna ska vara elevstyrda, sätta integrationsfrågor i första rummet, ingå i ett nätverk för att kunna stötta varandra och successivt övergå till att bli självgående och självfinansierade.  Huvudmålet är att under projekttiden rekrytera 600 nya medlemmar till Borlänges föreningar och dessutom tillräckligt med ledare.

Projektet ska bidra till att bygga upp verksamheten under en treårsperiod på ett sätt så att den blir självgående, bland annat genom att målgruppen blir ambassadörer och drivande i de skolidrottsföreningar som startas. Under projekttiden letas även ny finansiering och samarbetspartners, härunder lokala sponsorer. 

I en förstudie konstaterade Borlänge St. Tuna Bandyklubb att föreningslivet i Borlänge inte till fullo nyttjas som resurs i integrationsarbetet. Hela projektet syftar till att göra målgruppen mera delaktig i föreningslivet.

Föreningslivet i Borlänge kommun, Borlänge kommun, samtliga 25 skolor i Borlänge kommunen, Dalarnas Skolidrottsförbund, Dala Sports Academy (Högskolan Dalarna), Stora Tuna IK friidrott, Stora Tuna IK fotboll, Borlänge Bandy, Dalarnas Idrottsförbund, Stora Tuna Orientering, Borlänge Basket, KFUM Borlänge, Borlänge Simsällskap, Borlänge Kampsportsförening, Bullermyrens IK, Dala Active Skaters, SWESOM FC, Dalkurd, IK Brage.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i oktober 2013 och avslutades i oktober 2016.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i oktober 2013 och avslutades i oktober 2016.

Kontakt

Ort
Borlänge
Sidan uppdaterades 2020-06-02.