Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Byakult 2.0

Projektet drivs av: Föreningen Byakult

Beskrivning av projektet

Projektet Byakult 2.0 ska inspirera till och ge förutsättningar för gemenskap för barn, unga, nyanlända och minoritetsgrupper möjlighet i en geografisk stor kommun.

Projektet syftar till att ge barn, unga, nyanlända och minoritetsgrupper möjlighet till gemenskap i en geografisk stor kommun. Här kan avstånden mellan de olika byarna vara betydligt längre än i tätbebyggda kommuner. Byakult 2.0 ska inspirera och ge förutsättningar till människor i sitt eget skapande. Kulturen har en viktig roll som en integrerande verksamhet för våra nyanlända att komma in i samhället och fungerar som ett slags kitt för att få människor och verksamheter i olika grupper att samverka. Med olika metoder, gemensamma workshops, övningar och studiebesök skapas aktiviteter och föreställningar tas fram. Projektets resultat visas upp som en eller flera föreställningar, utställningar, mässor och marknader som genomförs varje år i Gällivare kommun. Inom projektet utökas och utvecklas en redan aktiv ungdomskulturgrupp, men även lokala kulturgrupper i byarna/bygderna och skolor som arbetar för ett rikare kulturliv och utbud.

Mål med projektet

  • att utveckla metoder som på sikt integreras i Gällivare kommuns skolverksamhet
  • att organisationen och metoderna ska vara så pass etablerade runt om i hela kommunen så att befintliga byaföreningar i samverkan med föreningen Byakult 2.0 och kommunala instanser ska kunna ta över verksamheten efter projektets slut

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Kontakt

Ort
Gällivare
Sidan uppdaterades 2020-06-02.