Till innehållet

Byggnation av allaktivitetshall i Burseryd i Gislaved kommun

Projektet drevs av: Burseryds Idrottsförening

Beskrivning av projektet

Allaktivitetshall för barn, ungdomar och funktionshindrade. En hall som kan användas till många, många olika ändamål.

Burseryds IF ska utöka handikappidrotten, få barn och ungdomar att spontant "öppna dörren" till hallen för att göra någon fysisk aktivitet och även få människor mer aktiva under alla årstider. Någon liknande hall finns inte i Gislaveds kommun och heller inte i närområdena. Syftet är att många olika grupper av barn och ungdomar i bygden får användning av en och samma lokal för aktiviteter som t ex friidrott, hunddressyr, fotboll, cirkelträning/stationsträning/hinderbanor, ridning, korthållsskytte, luftgevärsskytte, boule, träningspass till musik, läger, kulturella arrangemang .... Här kan man hitta nya intressen och på så vis får vi engagerade samhällsmedborgare av våra barn och ungdomar. Det ska vara en öppen hall för spontanidrott vid tider då det inte är organiserade aktiviteter. Nuvarande tider i befintlig idrottshall kommer att frigöras och då ska vi aktivera bordtennissektionen samt utöka innebandyverksamheten. Vi ska varje vecka arrangera fysiska aktiviteter där personer med funktionsnedsättning får utöva och testa olika idrotter. Alla våra sektioner ska medverka och förhoppningsvis "tända intresset" hos dessa personer, så de även vill vara med i all annan verksamhet efter deras egen förmåga och med allt stöd vi någonsin kan ge.

Vi vill uppnå förbättrad folkhälsa och motverka övervikt och fetma hos barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Vi vill även att alla ska känna glädje att få röra på sig efter sin egen förmåga och utan krav på att tävla som idrottsföreningens verksamhet ofta tidigare inriktats helt mot. Burseryds IF ser framåt och vi vill att alla ska erbjudas aktiviteter eller självmant gå till hallen för spontanidrott/rörelse.

Invigdes 2013-08-28. Slutredovisningen är inskickad och klar. BIF-hallen som den döptes till, används precis enligt planerna av många olika föreningar och till många olika ändamål. Vi är helnöjda. Våra egna aktiviteter har ökat med ca 21 timmar per vecka och det är vi väldigt nöjda med.

Hela Burseryds IF har varit delaktiga i projektet. 2097 ideella arbetstimmar kunde noteras på invigningsdagen fördelat på 101 personer.

Många föreningar i trakten tycker denna hall är fantastisk. Den första säsongen har många olika föreningar använt sig av hallen och Burseryds IF har en nytt härligt gäng igång. Detta gäng är en grupp av olika funktionshindrade tjejer och killar i blandade åldrar. Deras glädje är enorm! Nu väntar dom på ett eget matchställ i de gul-gröna färgerna som är på gång.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2013.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2013.

Kontakt

Ort
Burseryd

Liknande projekt

  • Anläggande av konstgräsplan och friidrottsanläggning

    Dorotea IF vill bredda utbudet och förbättra träningsförutsättningarna för barn- och ungdomsverksamheten genom att anlägga en konstgräsplan och en…

  • Grusbana för fälttävlan

    Rid- och Körsällskapet Sporren ska skapa en tävlings- och träningsanläggning för fälttävlan.

  • Byggnation av två padelbanor

    Vetlanda racketklubb (före detta Vetlanda tennisklubb) ska bygga en hall för två padelbanor i direkt anslutning till sin tennisanläggning.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.