Till innehållet

Byggnation av bågskyttehall i Malmö kommun

Projektet drevs av: Bågskytteklubben Gripen

Beskrivning av projektet

Projektet går ut på att bygga en ny skjuthall på limhamnsfältet då den gamla hallen är för liten för klubbens verksamhet. En ny hall möjliggör en större satsning, både för barn- och ungdomsverksamhet, och för personer med funktionsnedsättning.

Bågskytteklubben Gripen grundades redan 1952 och har genom åren haft hand om en massa duktiga skyttar. Vi har tidigare utövat vår verksamhet i baracker som vi "ärvt" av en annan förening. Vi har på senare år vuxit ur våra baracker och behöver ny större lokal för att kunna ta hand om våra medlemmar. Den nya lokalen möjliggör en större satsaning på vår ungdomsverksamhet och en större möjlighet att ta emot skyttar med funktionshinder.

Vi har några olika mål med nybygget.

  • Vi får en skjuthall som är lämpad till storleken på vår förening.
  • Vi får möjlighet att utöka vår ungdomsverksamhet och bättre stötta barn och ungdomar i kommunen.
  • Vi kan återuppta vår verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Bågskytte är en sport där de flesta kan vara med, oavsett funktionshinder.

Den nya skjuthallen kommer utnyttjas av klubben i många år framöver. Vi kommer ha möjlighet att hålla tävlingar, event och kurser under lång tid.

Vi har tidigare varit begränsade av att vår lokal varit väldigt liten. Så fort det var 8-10 skyttar på plats så fylldes golvet av pilbågar och det blev svårt att ta sig fram i rullstol. Den nya lokalen är så mycket större att det finns möjlighet att röra sig fritt även med många skyttar i lokalen. Vi har också större möjlighet att ta emot skyttar med stödperson då lokalen rymmer mer människor. I samband med bygget förbättrar vi även tillgängligheten utomhus.

Projektet finansieras genom bidrag från Arvsfonden och från SkåneIdrotten.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2014.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2014.

Kontakt

Ort
Malmö

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.