Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Byggnation av downhillbana och kabelbana vid Alandsrydsbacken på Västhorja 12:3 i Värnamo kommun

Projektet drivs av: Finnvedens Slalomklubb

Beskrivning av projektet

Syftet med projektet är att sommaranpassa Alandsrydsbacken och intilliggande område för att skapa nya aktiviteter för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

I projektet ingår att bygga en kabelbana för vattensport i den damm som vintertid försörjer backen med vatten till konstsnötillverkningen. I kabelbanan dras åkarna fram på vattnet mellan två torn genom att hålla i en bygel som är fäst på en eldriven kabel. Föreningen ska även anlägga en downhillbana för mountainbike i slalombacken. Banan ska anpassas för att vara särskilt lämplig för barn och yngre tonåringar. De nya aktiviteterna kommer att bedrivas i både spontan och organiserad form.

Beviljat belopp

1 755 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i oktober 2020.

Beviljat belopp

1 755 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i oktober 2020.

Kontakt

Ort
Värnamo
Sidan uppdaterades 2020-11-04.