Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Byggnation av lift och utbyggnation av konstsnösystem för skicross

Projektet drivs av: Kils Slalomklubb

Beskrivning av projektet

Kils slalomklubb ska installera fasta snökanoner i en ny del av Frykstabackens område för att kunna anlägga en skicrossbana och en mindre hoppbacke vintertid.

Kils slalomklubb ska installera fasta snökanoner i en ny del av Frykstabackens område för att kunna anlägga en skicrossbana och en mindre hoppbacke vintertid. Syftet med projektet är att bredda föreningens verksamhet och möta ungas intresse för alpina grenar som inte finns på orten idag. En lift av låg vajermodell kommer även att ersättas med en enklare och mer tillgänglighetsanpassad knapplift som underlättar påfart till de nya delarna av anläggningen och åkning för yngre barn och personer med funktionsnedsättning. Skicrossbanan och minhoppbacken kommer både att användas spontant, i organiserad träning och tävling, i klubbens skidskola och under friluftsdagar.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2017.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2017.

Kontakt

Ort
Kil
Sidan uppdaterades 2020-06-02.