Till innehållet

Byggnation av MOS-anläggning i Sundbybergs kommun

Projektet drivs av: Sundbybergs Bangolfklubb

Beskrivning av projektet

Sundbybergs bangolfklubb ska göra det roligare och enklare för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning att spela bangolf.

Genom att bygga en äventyrsbana ska Sundbybergs bangolfklubb göra det roligare och enklare för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning att spela bangolf. Banan, en så kallad Minigolf Open Standard-bana (MOS), består av konstgräs och saknar hinder. Den påminner om en traditionell golfbana i miniatyr där man spelar bollen framåt i ett landskap. Traditionella filtbanor är både svårare rent tekniskt och mindre tillgängliga för exempelvis personer i rullstol. Klubben har idag endast en handfull barn och ingen organiserad träning men ser stora möjligheter eftersom bangolfen på äventyrsbanan har fördelen av att vara en billig, enkel och lättillgänglig aktivitet. Samarbete och aktiviteter kommer att ske med distriktets handikappförbund, handikappsektionen i Sundbybergs IK och med skolor i närområdet. Organiserad träning kommer att bedrivas för barn och ungdomar två gånger i veckan.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2015.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2015.

Kontakt

Ort
Sundbyberg

Liknande projekt

  • Du är inte ensam...

    Projektet ska uppmärksamma de två kroniska blodsjukdomarna talassemi och sicklecellanemi (som framförallt drabbar personer med ursprung från…

  • Plugga med bilder (tidigare Lära språk med bilder)

    Projektet ska ge barn och unga med dyslexi lust och självförtroende i sitt lärande.

  • Begriplig text och information för alla

    Projektet syftar till att förbättra tillgången till begriplig och tillgänglig litteratur, nyheter och samhällsinformation.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.