Till innehållet

Byggnation av omklädningsrum, ramp mm på Essunga Berget i Essunga kommun

Projektet drevs av: Essunga Ryttarförening

Beskrivning av projektet

Essunga Ryttarförening vill vara tillgängligt för alla som vill rida och umgås med hästar. Vi bygger nu handikappläktare och ramp, dusch, handikapptoa och omklädningsrum.

Vi vill tillsammans med FUB, Skola och ridsportförbundet öka handikappridningen och dessutom ge möjlighet till våra elever att kunna byta om och duscha. Vi vill vara en anläggning som kan välkomna alla som vill komma och umgås med hästar och rida på våra  snälla hästar. Vi ska också ha tävlingar för personer med funktionshinder.

Vi arbetar för att göra vår anläggning handikappanpassad så alla som vill kan besöka vår anläggning. Detta sker genom ombygnad i stall och nybyggnad av lokaler i ridhuset med cafeteria, utbildningslokal, omklädningsrum, dusch, handikappwc och handikappläktare med ramp.

Vi har nu inte så mycket kvar... Några dörrar ska in, matta saknas  på ett ställe och sedan allt småfissel... + att ventilationen ska in  läktare och ramper ute och inne klara, rörläggaren klar, det mesta målat, mattläggare nästan klar. 

Vi har fått hjälp av Vara Bygggymnasium som haft praktik hos oss, jätte duktiga killar och lärare, vi har haft arbetsdag då vi städat och försökt få lite ordning i byggandet. det har spacklats, vävat och målats, just nu är US i målartagen. 

Vi har fått bidrag från Arvsfonden, Essunga kommun, Idrottonline, Sparbankstiftelsen och via ett leaderprojekt - allt med målet att få en bra och funktionell anläggning som ska ge en meningsfull fritid till alla som vill umgås med hästar, rida och tävla.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i augusti 2013.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i augusti 2013.

Kontakt

Ort
Essunga

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.