Till innehållet

Byggnation av skatepark i betong på Hornabo i Gnosjö kommun

Projektet drevs av: Gnosjöandans näringsliv

Beskrivning av projektet

Projektet Attraktiva Gnosjö och Hillerstorp bygger en skatepark i betong tillsammans med den lokala skateföreningen Pangcake. Parken invigdes i september 2013. Välkomna till Gnosjö!

Skapa en ny mötesplats för ungdomar i centrala Gnosjö.

Inom projektet "Attraktiva Gnosjö och Hillerstorp" besöktes alla skolklasser i åk 5 - 9 för att ta reda på hur kommunen kan bli mer attraktiv för ungdomar. En skatepark kom högt på listan. Parallellt drev "Pangcake", den lokala skateföreningen frågan. Idén presenterades för projektets styrgrupp vilket ledde till ett beslut att bygga parken - en ny mötesplats. Ansökan gjordes och beviljades och sedan gick bygget med parken fort framåt. Parken invigdes i september 2013. Intresset för invigningen var mycket stort och medlemmar från Pangcake och No-limit var de första att officiellt provåka den nya skateparken.

Idén om en skatepark kom från ungdomarna i den lokala skateföreningen Pangcakes. De lämnade in en första skiss på önskemål om hur parken skulle kunna se ut. Tillsammans med styrgruppen för projektet "Attraktiva Gnosjö och Hillerstorp" fördes diskussionen vidare och idén utvecklades. Ungdomarna har under hela projektet varit aktiva i utformningen och följt projektet på nära håll och med stor spänning.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i mars 2013.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i mars 2013.

Kontakt

Ort
Gnosjö

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.