Till innehållet

Byggnation av tillgänglighetsanpassat miniridhus på Sjökarby i Österåker kommun

Projektet drevs av: Skånsta Ryttare

Beskrivning av projektet

Ridhuset kommer att vara handikapanpassat,ha måtten 48x28 m varav ridbanan är 23x46 m, i plåt och isolerat. Längs ena långsidan blir det en läktare med gott om utrymme för rullstolar och medhjälpare.

I det nya ridhuset kan vi erbjuda de yngsta eleverna och elever med funktionsnedsättning lugn och ro och maximal säkerhet. Vi kan dessutom erbjuda andra föreningar och verksamheter tillgång till vårat ridhus.

Målet är att ha ridhuset klart under första delen av 2015 och då kunna erbjuda mindre barn och personer med olika funktionsnedsättningar en verksamhet i en trygg och stilla miljö. I kommunen finns det många innevånare med egen häst och de kommer att beredas tillfälle att hyra in sig i det nya ridhuset på tider när vi inte har ridskoleverksamhet. Vi kommer också ge andra föreningar i kommunen, tex hundklubben och kaninhopparna, att ha möjlighet att bedriva sin verksamhet i vårat ridhus.  

Österåkers kommun växer när det gäller antalet innevånare och den del som växer mest är barnfamiljer. Skånst Ryttare kommer med det nya ridhuset kunna ta emot nya små barn och elever med funktionsnedsättning. Vilket gör att vi känner oss trygga med att projektet.

Elever, föräldrar till elever, ridlärare, styrelseledamöter, ja vi är många som deltagit i detta arbete med ett tillgänglighetsanpassat ridhus.

Vi har idag en rad olika sammarbeten med till exempel olika skolor och organisationer för dagliga verksamheter. Utöver dessa har vi påbörjade diskussioner med tex hundklubbar, Stockholm Kaninhoppare, arbetsförmedlingen mm Vi hoppas att i framtiden kunna ha med dem i vår verksamhet på vår anläggning.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2014.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2014.

Kontakt

Ort
Åkersberga

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.