Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Byggnation av tillgänglighetsanpassat stall

Projektet drivs av: Sigtunabygdens Ryttarförening

Beskrivning av projektet

Sigtunabygdens ryttarförening har fått lokalstöd för att bygga ett tillgänglighetsanpassat stall så att ryttare med funktionsnedsättning ska kunna delta i all verksamhet på anläggningen.

Sigtunabygdens ryttarförening ska bygga ett tillgänglighetsanpassat stall med plats för sex hästar, spolplatser, s kammare och foderutrymme. Föreningen har verksamhet för ryttare med funktionsnedsättning i form av ridning i ridhuset. För att ryttare med funktionsnedsättning ska kunna delta i all verksamhet på anläggningen inklusive skötsel av hästar så behövs ett tillgänglighetsanpassat stall. Ryttare med funktionsnedsättning kommer att kunna delta i skötseln av hästarna; rykta, tränsa, mocka, sadla och det blir också möjligt med teorigenomgångar. Dessutom tillkommer den sociala delaktighet som möjliggörs genom att kunna vistas och arbeta i stallet utöver ridlektionstid, vilket är en viktig del av att vara aktiv inom ridverksamhet.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i maj 2017.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i maj 2017.

Kontakt

E-post
Ort
Sigtuna
Sidan uppdaterades 2020-06-02.