Till innehållet

Byggnation av träningsstudio och tillgänglighetsanpassningar på Ågesta 1:4 och Ågesta 1:5 i Stockholms stad

Projektet drevs av: Ågesta Golfklubb

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att förbättra möjligheten för barn och ungdomar med eller utan funktionsnedsättning att spela och träna golf året runt i anpassade lokaler.

Genom att göra tillgänglighetsanpassningar på anläggningen och i föreningens befintliga lokaler samt bygga en träningsstudio ska en långsiktig verksamhet för personer med funktionsnedsättning skapas.

Efter projektet kommer året-runt-verksamhet kunna bedrivas organiserat, och personer med funktionsnedsättning får samma tillgång till träning och faciliteter som övriga spelare.

Projektet ska drivas i samarbete med Stockholms Handigolfkommitté, Nacka Handikappidrott samt Huddinge kommun.

Efter projektet

Golfträning för barn- och ungdomar samt paragolfare har kommit igång. Även med träningsverksamhet för +65 åriga golfare.

Träning och spel bedrivs i olika grupper ca 6 dagar i veckan och totalt är ca 200 barn och ungdomar involverade samt ca 100 st +65 år. Ca 50 spelare med funktionsnedsättning nyttjar nybyggnationerna varje vecka.

För att komma igång har föreningen annonserat via hemsida, nyhetsbrev, facebook, Stockholms Paragolfkommitté, Svenska Golfförbundets ParaMe. Vi har även nyligen genomfört en paragolftävling i Stockholms Distriktet.

Uppmärksammar verksamheterna genom veckrapportering på hemsida, nyhetsbrev, facebook och Instagram.

Samarbetspartners i projektet och till verksamheten är Stockholms Golfdistriktsförbund, Svenska Golfförbundet, Nacka HI och Huddinge Kommuns Kulturutvecklare.

Beviljat belopp

1 438 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2020.

Beviljat belopp

1 438 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2020.

Kontakt

Ort
Farsta

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2022-10-19.