Till innehållet

Centrum för gestaltning

Projektet drevs av: Rats Teater (f.d. Kista Teater)

Beskrivning av projektet

Syftet med projektet är att skapa en långsiktig plattform för barn och unga i Järvaområdet så att de på olika sätt får möjlighet att delta i konstnärligt skapande, från idéutveckling till en färdig produktion.

Projektet ingår i ett samarbete där Kista teater och Stockholms universitet tillsammans med de konstnärliga högskolorna samverkar kring konst, ny teknik, forskning och stadsutveckling. Föreningen arbetar t ex med digitalakonstutställningar där målet är att synliggöra barns och ungdomars egna berättelser. Vidare sker arbetet bl.a. genom animation, webbteater och dataspel. Andra former av verksamhet är workshops och produktioner där man knyter samman de konstnärliga högskolor, företagen i Kista och ungdomar.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2011 och avslutades i maj 2014.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2011 och avslutades i maj 2014.

Kontakt

Liknande projekt

  • Löpning som social språngbräda för unga i Järva

    Projektet syftar till att använda löpning som verktyg för att skapa social utveckling och integration för nyanlända och bosatta ungdomar i Järva.

  • Healthy women

    Projektet syftar till att starta en hälsoverksamhet för tjejer och unga kvinnor i Järva för att stärka deras självförtroende och självkänsla.

  • Healthy women 2.0

    Föreningen vill fortsätta förebygga ojämlikhet i relation till fysisk träning. Deras träningsmodell används sedan tidigare för att öka välmående och…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.