Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Civilsamhället i samverkan - Ett föreningsliv för alla

Projektet drivs av: Bollnäs Simsällskap

Beskrivning av projektet

Projektet ska engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning till fysisk aktivitet och meningsfull fritid. Föreningslivet ska bli mer synligt och tillgängligt för nyanlända barn, ungdomar och deras föräldrar för att skapa integration.

Civilsamhället i Samverkan – Ett föreningsliv för alla är ett projekt som syftar till att engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning till att vara mer fysiskt aktiva och att ha en meningsfull fritid. Syftet är också att göra föreningslivet mer synligt och tillgängligt för nyanlända barn, ungdomar och deras föräldrar för att på så sätt skapa integration i Bollnäs. Projektet kommer att genomföra aktiviteter, arrangemang och skapa mötesplatser. De ideella föreningarna ska tillsammans erbjuda en bred palett av prova på-aktiviteter, som är gratis och utan krav på förkunskaper eller egen utrustning. Planerade aktiviteter är bland annat dans, slöjd och fotboll. Ett kalenderverktyg kommer utvecklas för koordinera och marknadsföra prova-på-aktiviteterna. Tillsammans med ett nybildat föreningsungdomsråd ska projektet genomföra tre till fyra ungdomsanpassade arrangemang per år. De har olika teman och utformning, som bestäms av målgruppen genom bland annat föreningsungdomsrådet. Arrangemangen ska omfatta en dag och vara relativt koncentrerade till en plats, med ett övergripande tema. Ett större arrangemang på tre-fyra dagar med minst 4000 deltagare ska hållas under projekttiden. Ett antal mötesplatser ska utformas i projektet.

Efter projektets slut är ambitionen att verksamheten fortsätter i föreningarna med stöd av Bollnäs kommun.

Projektet bedrivs i samverkan mellan ideella organisationer, Bollnäs kommunen, Bollnäs Bostäder med flera.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2017 och avslutades i september 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2017 och avslutades i september 2020.

Kontakt

Ort
Bollnäs
Sidan uppdaterades 2020-06-02.