Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Come Together

Projektet drivs av: Riksföreningen Svenska Gospelverkstaden

Beskrivning av projektet

Projektet ska skapa ett koncept för körer som vill samarbeta med nyanlända unga i sin närhet. Syftet är att bygga broar mellan unga nyanlända och unga och gamla i Sverige för att skapa långvariga relationer.

Projektet vill under tre års tid skapa ett koncept för körer som vill samarbeta med nyanlända unga i sin närhet. Syftet med Come Together är att man vill bygga broar mellan unga nyanlända och unga och gamla i Sverige. Målsättningen är att skapa långvariga relationer mellan dessa målgrupper. Projektet utbildar ungdomar som utgör kärnan i den grupp från Gospelverkstaden som genomför projektets aktiviteter. Projektet möter tre grupper, var för sig, sedan de tre grupperna tillsammans: projektets målgrupp nyanlända unga  (7-12 st), en grupp tonåringar (7-12 st), en grupp pensionärer (7-12 st). Slutligen sammanförs grupperna med en lokal gospelkör. Deltagarna delar berättelser och sånger med varandra. De repeterar tillsammans och avslutar med gemensam konsert där representanter från grupperna kommer till tals, bland annat genom inspelad film och skriven text. Konserten bygger på deltagarnas berättelser och sånger samt den afroamerikanska historiens berättelse och sånger.

Efter projektets slut finns en metod och utbildning som gör det möjligt för lokala gospelkörer att driva Come Together-projekt i samarbete med Gospelverkstaden.

Efter projektet

När projektet startade var engagemanget för nyanlända mycket stort i samhället, och vi trodde att många körer skulle vilja engagera sig i ett projekt som ComeTogether. Det visade sig under våra första två projektår att vi inte lyckades hitta körer villiga att engagera sig i den utsträckning vi hade hoppats på. Till år 3 släppte vi det målet men plötsligt fanns det körledare på 4 orter som ville genomföra projektet i sin församling och med sina körer. Av dessa genomfördes ett och ett påbörjades. Verksamheten fortsätter i Järfälla med kommunen, gymnasiet, Järfälla hus och polisen kommer fortsätta även efter projektets slut.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i mars 2021.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i mars 2021.

Kontakt

Ort
Stockholm
Sidan uppdaterades 2021-09-15.