Till innehållet

Community Art Lab Sweden

Projektet drivs av: Livet Bitch! Scenkonst

Beskrivning av projektet

Projektet Community Art Lab Sweden skapar och etablerar ett nationellt nätverk med en digital plattform för ung community art.

Syftet är att producera community art och att utbyta erfarenheter och kunskaper mellan ungdomsdrivna lokala communities, professionella kulturutövare och institutioner. I projektet utvecklar unga människor över hela landet kontakter med varandra och samarbetar i digitala produktioner. Med utgångspunkt i gemensamma frågeställningar undersöker ungdomar i lokala konstnärliga processer det som berör målgruppen just där och just nu.

Ungdomarnas produktioner blir en del av den gemensamma digitala plattform som skapas inom projektet. Plattformen samlar, utöver ung community art från hela Sverige, även kunskap och nätverk och möjliggör fortsatta kontakter och samverkan mellan unga kulturskapare och professionella inom området.


Livet bitch! Scenkonst i Södertälje organiserar arbetet med aktörer i sin region samt sköter den nationella samordningen. Vidare finns det en samverkanspart i vardera landsändan i söder, väster och norr som ansvarar för nätverksbygge och samordning på sina respektive orter. Dessa är CommunityKulturCentrum i Skåne, Producentbyrån i Göteborg och Ung Scen Norr i Norrbotten.

Verksamheten överlever genom att samverkansparterna driver arbetet vidare på sina olika platser i landet samt genom att de gemensamt ansvarar för det fortsatta samarbetet inom nätverket och den digitala plattformen. Livet bitch! Scenkonst i Södertälje har huvudansvaret för den fortsatta förvaltningen av den digitala plattformen samt samordningen av nätverket.


Beviljat belopp

8 622 927 kronor

Projektets tidstatus

58%

Projektet startade i januari 2022 och avslutas i januari 2025.

Beviljat belopp

8 622 927 kronor

Projektets tidstatus

58%

Projektet startade i januari 2022 och avslutas i januari 2025.

Kontakt

Ort
Gnesta

Liknande projekt

  • Under Ekarna

    Syftet med projektet Under Ekarna är att erbjuda en inkluderande mötesplats för ungdomar med och utan funktionsnedsättningar som bygger på…

  • Techformance

    Projektet ska ta fram en metod med tillhörande webbapp för att ge det fysiska mötet med scenkonst en ny form och betydelse för barn och ungdomar…

  • Ung Kulturarrangör

    Projektet ska utveckla en modell för hur en organisation kan generationsväxla genom att ungdomar själva äger och driver evenemang och tar ansvar för…

Sidan uppdaterades 2022-01-13.