Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Cool Green Deal

Projektet drivs av: Sätt färg på Göteborg ekonomisk förening

Beskrivning av projektet

Projektet ska utveckla nya metoder för att minska global uppvärmning, värna miljön och samtidigt skapa nya gröna jobb. Målgruppen för projektet är ungdomar i åldern 12–25 år.

Målgruppen unga vuxna ska inom ramen för projektet få utbildning och praktik som miljöhantverkare. Projektet ska till exempel arbeta med så kallad Cool Roofing som innebär att stora takytor målas vita för att minska uppvärmning och bli koldioxidkompenserade takytor. Ungdomar ska vara med och testa olika söktjänster och kartor för att utveckla verktyg med syfte att hitta relevanta byggnader. De yngre i målgruppen ska lyfta fram kunskap om utrotningshotade djur i samarbete med Världsnaturfonden.

Projektet genomförs i samarbete med måleriföretag, bostadsbolag, civilsamhällesorganisationer och högskola. Efter projektet har nya utbildningar och yrken utvecklats och blir en del av föreningens ordinarie verksamhet. Cool Green Deal blir ett kompetenscentrum och drivs vidare av unga miljöambassadörer.

Beviljat belopp

4 091 850 kronor

Projektets tidstatus

5%

Projektet startade i november 2021 och avslutas i november 2023.

Beviljat belopp

4 091 850 kronor

Projektets tidstatus

5%

Projektet startade i november 2021 och avslutas i november 2023.

Kontakt

Ort
Göteborg
Sidan uppdaterades 2021-11-10.