Till innehållet

Cykelarena och mountainbikebanor i Skellefteå

Projektet drevs av: Skellefteå AIK CK

Beskrivning av projektet

Skellefteå AIK Cykelklubb ska bygga en cykelarena med olika typer av teknikbanor, hopp och hinder och tre mountainbikebanor.

Föreningen vill med byggnationen göra cykling till en attraktiv, social och lättillgänglig aktivitet för barn och ungdomar, där både nybörjare och mer vana cyklister kan utmana sig själva och utveckla sina färdigheter. Anläggningen kommer att användas både för organiserad träning flera gånger i veckan och för spontan cykling övrig tid. Ny verksamhet i föreningen blir utöver träning på en ny typ av anläggning, även teknikkurser, läger och tävlingar för barn och ungdomar. 

Efter projektet

Byggnationen är genomförd. På grund av coronapandemin har verksamheten inte kunnat utvecklats i den utsträckning som var planerad. Barn- och ungdomsverksamhet har ändå bedrivits i viss omfattning. Organiserad träning för barn och unga och cykelskola för mindre barn har bedrivits. Anläggningen används mycket för spontanidrott, upp emot 200 personer per dag har använt anläggningen under fina väderförhållanden. Lokaltidningar och andra har plockat upp nyheten om anläggningen.

Beviljat belopp

-31 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2018.

Beviljat belopp

-31 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2018.

Kontakt

Ort
Skellefteå

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2021-08-18.