Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Dalakulturens teater - tradition och samtid som modern internationell marionetteater

Projektet drivs av: Föreningen Himlaspelet

Beskrivning av projektet

Elever vid Leksands folkhögskola och Sätergläntan ska sätta upp en marionetteaterföreställning som visas för kommunens samtliga grundskolor. Intresserade grundskoleelever får därefter möjlighet att gå kurser i marionettspelets alla delar.

Projektet startar med att elever på Leksands folkhögskola och Sätergläntan (Institutet för slöjd och hantverk) arbetar med att sätta upp föreställningen Himlaspelet i form av en marionetteaterföreställning sommaren och hösten 2017. Föreställningen kommer därefter visas för kommunens samtliga grundskolor. De grundskoleelever som blir intresserade får då möjlighet att gå kurser i marionettspelets alla delar, tillverkning av dockor och spelteknik.

Målet är att eleverna producerar minst 2-3 olika pjäser per år, som de själva har gjort dockor till, framför dockornas rörelser, är deras röster och där de själva har skrivit manus. Målgrupper är barn, unga, svenska ensamkommande samt döva eller hörselskadade elever på Västanviks folkhögskola där marionetteater blir en ny teaterform för målgruppen.

Ambitionen är att verksamheten efter projektets slut kommer bestå av en autonom marionetteaterverksamhet med tillhörande egentillverkade scenografi och marionetter, en ensemble, en repertoar, samarbetspartners och en inarbetad krets av skolor, fritidsgårdar och teatrar.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Kontakt

E-post
Ort
Leksand
Sidan uppdaterades 2020-06-02.