Till innehållet

Delta i kultur & hälsa

Projektet drivs av: Studiefrämjandet i Örebro

Beskrivning av projektet

Projektets ska öka kultur- och hälsoutbudet samt stärka egenmakten för personer över 13 år med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Projektets syfte är att öka kultur- och hälsoutbudet samt stärka egenmakten för personer över 13 år med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och/eller intellektuell funktionsnedsättning. I första hand pågår projektet i Nora kommun, men mot slutet av projekttiden sprids arbetet över hela landet. Huvudfokus är att anpassa Studiefrämjandets cirkelledar- och arrangörsutbildningar till målgruppen, så att målgruppen själv ska kunna leda och arrangera studiecirklar/arrangemang i samarbete med LSS-verksamheten och dess personal.

Utbildningarna kommer att finnas kvar som ordinarie utbud hos Studiefrämjandet och materialet ska spridas nationellt.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2014 och avslutades i december 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2014 och avslutades i december 2017.

Kontakt

Liknande projekt

  • Tillbyggnation av padelhall på Bikupan 18 i Nora kommun

    Projektet syftar till att bygga en padelhall med två banor, i anslutning till den befintliga tennisanläggningen där omklädningsrum finns.

  • Parkour och Freerunning

    Le parkour skapades av David Belle i början av 90-talet i Lisses, utanför Paris. Det handlar om att på ett så smidigt, kontrollerat och snabbt sätt…

  • Passion for climate

    Projektet Passion for Climate ska skapa en helt ny metod som kanaliserar ungas passioner mot ett högre klimatengagemang.  

Sidan uppdaterades 2020-06-02.