Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Den långa resan - ett integrationsprojekt i Landskrona

Projektet drivs av: Öresundsteatern

Beskrivning av projektet

Syftet är att genom teaterns och det goda samtalets krafter bryta ensamkommande ungdomars isolering, skapa en kontaktyta mellan dem och svenska ungdomar för att motverka fördomar och rasism samt skapa förståelse för unga flyktingars situation.

Projektet har som syfte att bryta ensamkommande ungdomars isolering och skapa en kontaktyta mellan ensamkommande ungdomar och svenska ungdomar och därigenom motverka fördomar och rasism och skapa förståelse för unga flyktingars situation genom teaterns och det goda samtalets krafter. Målet är att skapa en skolföreställning med ensamkommande ungdomar, svenska ungdomar och ett par professionella skådespelare. I samarbete med Kulturskolan är det premiär på en större amatörteaterföreställning med 50-60 amatörskådespelare i april 2018. Projektet avslutas med en mindre föreläsningsturné. Efter projektet startas en teatergrupp i samarbete med Kulturskolan där hälften av platserna utgörs av ensamkommande/nyanlända unga. Teatergruppen kommer att integreras med Öresundsteaterns ordinarie verksamhet.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Kontakt

E-post
Ort
Landskrona
Sidan uppdaterades 2020-06-02.