Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Den ljusnande framtid är vår

Projektet drivs av: KFUK-KFUM Göteborg

Beskrivning av projektet

Genom interaktiv forumteater och communityteater stärker vi ungdomars självkänsla och delaktighet i samhället.

Den ljusnande framtid är vårär ett teaterprojekt som anordnas av KFUM Göteborg med stöd av Allmänna Arvsfonden. Genom interaktiv forumteater och communityteater stärker vi ungdomars självkänsla och delaktighet i samhället. Utgångspunkten för vårt arbete är framtidsdrömmar och självförverkligande, men föreställningens exakta innehåll och utformning bestäms i samarbete med de deltagande ungdomarna. Målet är att skapa en föreställning som består av ett antal impro- eller forumteaterscener som behandlar mål och drömmar, hur man uppnår dem och vilka hinder som finns på vägen dit. Forumteater innebär att man spelar upp ett antal scener där huvudpersonen på något sätt hamnar i svårigheter: han eller hon kanske är på en arbetsintervju men utsätts där för rasism. Sedan bjuder man in publiken att lösa problemet tillsammans med skådespelarna, antingen genom att medlemmar i publiken instruerar huvudrollsinnehavaren hur han ska göra eller genom att publikmedlemmen själv går upp på scen, ersätter huvudrollsinnehavaren och agerar sin lösning. ”Communityteater” innebär att man låter ett ”Community”, alltså en grupp människor, ofta avgränsade i geografi eller ålder, uttrycka och förstärka sin identitet och skapa en positiv självbild genom att sätta upp teaterföreställningar som uttrycker något gemensamt och viktigt för dem som grupp.

Vi samarbetar med skolor och fritidsgårdar i stadsdelarna Angered och Majorna och har verksamhet både under och efter skoltid.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i augusti 2008 och avslutades i augusti 2011.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i augusti 2008 och avslutades i augusti 2011.

Kontakt

Ort
Göteborg
Sidan uppdaterades 2020-06-02.