Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Dreamacademy (tidigare: Mötesplats för unga vuxna i Sollentuna)

Projektet drivs av: Möjligheternas Plats

Beskrivning av projektet

Projektet ska erbjuda studiemotiverande verksamhet, ledarskapsutbildningar, föreläsningar och sociala aktiviteter till unga vuxna som står utanför den ordinarie arbetsmarknaden.

Andelen unga vuxna i Sverige som står utanför den ordinarie arbetsmarknaden är hög. Utanförskapet kan leda till psykisk ohälsa, destruktivt beteende och kriminalitet. Sollentuna kommun har tillsammans med målgruppen identifierat behovet av en mötesplats där unga vuxna kan träffa varandra, andra vuxna och representanter för olika samhällsaktörer. Syftet är att erbjuda studiemotiverande verksamhet, ledarskapsutbildningar, föreläsningar och sociala aktiviteter. Genom ett aktivt uppsökande arbete räknar föreningen med att nå minst 40-50 personer per år ur målgruppen, unga vuxna 18-25 år.

Ambitionen är att mötesplatsen ska bli en del av Sollentuna kommuns ordinarie verksamhet när projektet genomförts.

Initiativet stöttas av Sollentunahem som bidrar med lokal under hela projektperioden.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Kontakt

Ort
Sollentuna
Sidan uppdaterades 2021-05-27.