Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Egalia

Projektet drivs av: RFSL Stockholm

Beskrivning av projektet

Egalia är ett fritidshäng för unga hbtq-personer (homosexuella, bisexuella, transpersoner och queers) i åldrarna 13-19 år.

Egalia är ett fritidshäng för unga hbtq-personer (homosexuella, bisexuella, transpersoner och queers) i åldrarna 13-19 år. Egalia som Arvsfondsprojekt startade 2006 men slog upp dörrarna för allmänheten den 26 januari 2007. Egalia har öppet två dagar i veckan under terminerna och tar emot i snitt 35-40 ungdomar per öppetkväll. Besökarna kommer så långt ifrån som Uppsala och Gävle ibland, men oftas från ungdomar från hela storstockholm.  Egalia drivs enligt Egaliamodellens metoder och syftar till att erbjuda dess besökare en trygg, social, ledarledd, drogfri mötesplats där de kan bli bekräftade och stärkta i sina hbtq-identiteter. Genom Egalias metoder vill vi stärka hbtq-ungdomsgruppen och minska den psykiska ohälsan som finns inom gruppen och som är ett resultat av att leva i en heteronormativ och tvåkönsnormativ värld. 2010 tilldelades Egalia Arvsfondens Guldkornspris som en bekräftelse på att Egalia har överlevt glappet mellan Arvsfondsprojekt och "världen utanför" och nu är en kontunuerlig verksamhet inom RFSL Stockholm. Egalia finasieras idag av Stockholms stad och genom gåvor och donationer.  

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2008 och avslutades i december 2011.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2008 och avslutades i december 2011.

Kontakt

Ort
Stockholm
Sidan uppdaterades 2020-10-02.