Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Engelska på fickan

Projektet drivs av: Teckenpedagogerna

Beskrivning av projektet

Projektet ska skapa en produkt som ger döva kunskaper i engelska och ASL, och som motsvarar Skolverkets krav Engelska för döva.

Projektet syftar till att döva ungdomar i grundskolan och i gymnasieskolan ska få möjlighet att via en app få en anpassad kunskapsinhämtning av dels skriven engelska och det amerikanska teckenspråket American Sign Language, (ASL). Projektet kommer genom referensgrupper och skolklasser samla in önskemål om innehåll och funktioner. Det insamlade materialet ska skrivas, filmas och testas och därefter justeras i ett antal omgångar innan det i slutet av år två kan marknadsföras och lanseras. Produkten kommer att vara kostnadsfri och finnas att ladda ner för målgruppen.

Målet är att skapa en produkt som ger döva kunskaper i engelska och ASL, och som motsvarar Skolverkets krav Engelska för döva. På så sätt kan döva ges möjlighet att inkluderas i globala nätverk utan att behöva resa och kan kommunicera genom Skype, vloggar, Facebook och andra sociala media.

Projektets tidstatus

72%

Projektet startade i juni 2019 och avslutas i juni 2022.

Projektets tidstatus

72%

Projektet startade i juni 2019 och avslutas i juni 2022.

Kontakt

Ort
Örebro
Sidan uppdaterades 2020-06-02.