Till innehållet

Extremkoll 2.0

Projektet drivs av: Flamman Socialt Förebyggande Centrum

Beskrivning av projektet

Syfte och mål med projektet är att bygga en plattform för aktörer som arbetar för demokratiska värden och mot våldsbejakande extremism tillsammans med/för målgruppen ungdomar 12-25 år.

Plattformen som bestårav tre delar där den första delen erbjuder ett flöde med information som fylls på av organisationer som är användare och kan innehålla förfrågningar om samverkan, tips, videos, information med mera. Den andra delen är en kartläggning av alla organisationer som arbetar med dessa frågor. Vem som helst kan söka i denna kartläggning utifrån olika sökfunktioner så som exempelvis expertområden och geografisk placering. Den tredje delen på hemsidan är användarprofiler där en organisation presenterar sig själv utifrån exempelvis en kort text, bilder, vad de arbetat med tidigare med mera.

Plattformen som byggs upp kommer att underhållas och uppdateras efter användarnas förfrågningar i Flammans ordinarie verksamhet.

Beviljat belopp

3 692 130 kronor

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i augusti 2021 och avslutades i augusti 2023.

Beviljat belopp

3 692 130 kronor

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i augusti 2021 och avslutades i augusti 2023.

Kontakt

Ort
Malmö

Liknande projekt

  • Extremkoll

    Projektet ska erbjuda alla unga i Sverige, 13-25 år, kunskap och verktyg för att stå emot extremistiska budskap och propaganda på nätet.

  • Flamman Akademi - Nej till kriminalitet

    Projektets syfte är att, tillsammans med unga, bygga ett stärkande program som stärker ungas livsfärdigheter, arbetar våldsförebyggande och stärker…

  • Resilient gamers

    Unga ska kunna motverka ett hatiskt klimat, uttryck för extremism och radikalisering inom gamingvärlden. Därför vill det här projektet skapa ett…

Sidan uppdaterades 2022-07-04.