Till innehållet

Fairtrade i skolan - nationellt verktyg för ett hållbart lärande

Projektet drivs av: Föreningen för Fairtrade Sverige

Beskrivning av projektet

Projektet innebär en plattform för skolor att bedriva ett aktivt och viktigt hållbarhetsarbete.

Syftet är att skapa ett elevdemokratiskt utformad plattform för skolor, ett stöd för att de ska kunna bedriva ett roligt och viktigt hållbarhetsarbete som sträcker sig utanför skolans väggar. Elevernas åsikter är grunden för innehållet på skolsajten och skolsajten är i sin tur ett verktyg för lärare i sin undervisning.

Målet är att skapa en skolsajt där skolor kan anta utmaningar för att bedriva ett aktivt hållbarhetsarbete. Innehållet på sajten bestäms av elever. Utbudet av utmaningar som skolor kan välja att anta styrs av elever. Målet är att skolor i hela landet ska använda sig av skolsajten och att vi visar hur skolor arbetar, som inspiration och stöd för andra.

Vi har samverkan i bland annat Malmö och Karlstad, samt att Lärarförbundet är samverkanspart i projektet. Vi ser samverkan som en viktig del för att projektet ska överleva efter projekttidens slut. Vi utformar även projektet på ett sätt som innebär att det inte kommer att kräva för mycket arbetsinsatser från vår förening efter projekttidens slut, innehåll kommer att genereras av de som använder sajten.

Vi träffar ca 400 elever per projektår under workshops, och i vår kommer en ny del på skolsajten som är anpassad för att få input från elever. Vi träffar även lärare under workshops, fortbildningsdagar och mässor.

Vi samverkar med Lärarförbundet, Karlstad, Malmö och Naturskyddsföreningen.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2013 och avslutades i maj 2016.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2013 och avslutades i maj 2016.

Kontakt

Ort
Stockholm

Liknande projekt

  • Come Together

    Projektet ska skapa ett koncept för körer som vill samarbeta med nyanlända unga i sin närhet. Syftet är att bygga broar mellan unga nyanlända och…

  • Debattspelen (Tidigare Debattskolan)

    Projektet syftar till att stärka ungdomars politiska självförtroende och deras röster i det politiska rummet.

  • DEMO - Demokrati Engagemang Medmänsklighet Organisering

    DEMO utvecklar metoder för att sprida de demokratiska värderingar som präglar det unga civilsamhället i Sverige. Vi vill möta ungas engagemang,…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.