Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Fallskyddsanordning till ishall Föreningen Bofors IK Karlskoga

Projektet drivs av: BIK Karlskoga

Beskrivning av projektet

För att kunna starta verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning vill Föreningen Bofors IK Karlskoga utrusta sin nya ishall med en fallskyddsanordning.

Föreningen Bofors IK Karlskoga vill utrusta sin nya ishall med en fallskyddsanordning för att kunna starta verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning och ge konståkningen rätt förutsättningar. I dagsläget får barn och ungdomar som har svårt att hålla balansen eller har svagheter i muskulaturen inte chansen att prova på skridskoåkning eftersom risken för skador är stor. Efter installationen startar verksamheten i samarbete med särskolor i kommunen. Beroende på vilken typ av funktionsnedsättning deltagarna har, kommer klubben sedan att slussa in nya intresserade till antingen befintliga eller anpassade träningsgrupper. Verksamhet och aktiviteter kommer att ske både dagtid och efter skolan. Fallskyddsutrustningen kommer även till nytta för befintliga unga medlemmar i klubben utan funktionsnedsättning, till exempel barn som vill lära sig nya piruetter.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2016.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2016.

Kontakt

Ort
Karlskoga
Sidan uppdaterades 2020-06-02.