Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Fanzineverkstaden

Projektet drivs av: Tusen Serier

Beskrivning av projektet

Projektet Fanzineverkstaden ska vara en resurs för serieskapande med fokus på att ge möjlighet till självpublicering och tillgång till fler olika tekniker, särskilt för unga/oetablerade serieskapare intresserade av att ge ut sitt material.

Fanzineverkstaden är ett samarbete mellan Tusen Serier och C'est Bon Kultur (CBK), två föreningar som på varsitt sätt och tillsammans har som syfte att bredda den svenska seriekulturen. Med start under andra halvan av 2017 vill man nu starta en fanzineverkstad, med inriktning på serieskapande och i syfte att underlätta för självpublicering. Projektet vill att fanzineverkstaden ska vara en resurs för just serieskapande, med fokus på att ge möjlighet till självpublicering och tillgång till fler olika tekniker, som högkvalitativ kopiering, screentryck, risograf, linoleumtryck med mera. Fokus kommer att ligga särskilt på unga/oetablerade serieskapare som är intresserade av att ge ut sitt material. De som inte har rätt förlagskontakter för att bli utgivna av någon annan, som behöver ett billigare alternativ än att gå till ett tryckeri men vill ha större möjligheter till kreativa uttrycksmetoder än en vanlig kopiator tillåter. Projektet kommer att bjuda in till exempel elever från stans serieutbildningar samt andra aktörer i den lokala seriekulturen till möten för att planera och utforma verksamheten. Man kommer att bygga upp en maskinpark utefter de önskemål som kommer upp i de inledande mötena. Därefter kommer man även att utbilda och stötta de som behöver det, för att kunna ta del av verkstaden på ett självständigt sätt. I förlängningen ska Fanzineverkstaden leva vidare främst genom att de som använder den självfinansierar den, till exempel genom en medlemsavgift. Detta är saker som kommer att planeras tillsammans med målgruppen under projektets gång. Fanzineverkstaden ska vara en resurs för serieskapare och andra i Malmö som är intresserade av att självpublicera serieböcker och som vill ha möjlighet att experimentera med olika tekniker för att göra detta.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Kontakt

Ort
Malmö
Sidan uppdaterades 2020-06-02.