Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Fjäril

Projektet drivs av: Mångkulturell Kunskap Ekonomisk förening MKEF

Beskrivning av projektet

Projektets syfte är att utveckla metoder för att främja förutsättningarna att finna arbete för arbetslösa nysvenskar med psykiska funktionsnedsättningar. 

Syftet är att utveckla metoder för att främja förutsättningarna att finna arbete för arbetslösa nysvenskar med psykiska funktionsnedsättningar. Genom att erbjuda anpassad utbildning och arbetsträning i föreningens regi ska ca 40 personer ur målgruppen erbjudas deltagande under projektperioden. Deltagarna erbjuds en yrkesinriktad utbildning inom hushållsnära tjänster med särskilt fokus på hemservice, trädgårdsarbete och flyttstädning. Den teoretiska utbildningen varvas med praktik där deltagarna går tillsammans med reguljär personal. Projektet ska leda till en modell där offentliga aktörer samverkar med en kooperativ förening för att uppnå inslussning till arbetslivet.    

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i augusti 2012 och avslutades i augusti 2015.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i augusti 2012 och avslutades i augusti 2015.

Kontakt

E-post
Ort
Växjö
Sidan uppdaterades 2020-06-02.