Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Flickan mamman och demonerna

Projektet drivs av: Intresseförbundet för personer med schizofreni och liknande psykoser, Schizofreniförbundet

Beskrivning av projektet

Syftet med projektet är att skapa förutsättningar för att lokalt kunna upptäcka och hjälpa barn som har familjer där en eller båda föräldrarna har schizofreni eller annan psykossjukdom.

Målgruppen för projektet är både barn som är anhöriga till personer som lider av schizofreni eller annan psykossjukdom, och personalgrupper som kan finnas runt dessa barn. Projektet kommer att utgå från Suzanne Ostens film ”Flickan, Mamman och Demonerna” och skapa pedagogiska verktyg med den som grund. Projektet planerar att ta fram gemensamma utbildningar för olika yrkeskategorier som möter barn, bland annat inom skola, socialtjänst och psykiatri, samt utarbeta tvärprofessionella nätverk. Genom samarbete med ungdomsverksamheter och skola ska det också tas fram verktyg som riktar sig direkt till barn, bland annat ett spel och en serietidning. Utbildningarna utvecklas och testas i ett antal kommuner i Södermanlands län. Efter projektet är tanken att Schizofreniförbundet ska fortsätta att hålla i utbildningar för berörda personalgrupper, i samverkan med lokalt engagerade medlemmar över hela landet. Materialet kommer också göras tillgängligt på nätet.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2016 och avslutades i september 2019.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2016 och avslutades i september 2019.

Kontakt

Ort
Stockholm
Sidan uppdaterades 2020-06-02.