Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

FORMA - Formgivning som integration

Projektet drivs av: Tamam Lund

Beskrivning av projektet

Projektet ska stärka integrationen genom mötesplatser för formgivning.

Projektet syftar till att stärka integrationen genom mötesplatser för formgivning.

Målet är att stärka social integration genom gemensamt skapande, hantverk, stärkt samhällsengagemang och att möjliggöra socialt företagande hos nyanlända. Målgrupp är nyanlända och etablerade ungdomar i Skåne. Projektet ska nå cirka 300 deltagare under hela projekttiden varav 100 aktiva som medverkar regelbundet. Metoder som används inom projektet är bland annat skaparkollektiv och mentorsnätverk.

Det finns tre spår för verksamhetens överlevnad:

  • inom Tamam på ideell basis
  • med fortsättningsfinansiering från kommunerna och en expandering i Skåne
  • genom ett socialt företag som säljer konstverk

Efter projektet

Projektet ledde till att målgruppen träffades i olika skapande konstellationer. De gjorde olika verk och utställningar. Det mest kända blev 17000 (titeln kommer från det antal afghaner som beräkans utvisas från Sverige) och ställdes ut på Liljevalchs vårsalong. Verksamheten fortsätter i en ny förening, Skaparkollektivet Forma, och genom Forma café. De anordnar olika aktiviteter inom konst och skapande för målgruppen.

Skaparkollektivet Formas webbplats

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2016 och avslutades i maj 2019.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2016 och avslutades i maj 2019.

Kontakt

Sidan uppdaterades 2021-03-17.