Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Fotbollsgnistan

Projektet drivs av: Norrbottens Fotbollförbund

Beskrivning av projektet

Projektet ska ge bättre förutsättningar för glesbygden att starta upp och behålla ett aktivt föreningsliv så att barn och ungdomar utvecklar en hälsosam livsstil, både fysiskt och psykiskt genom organiserade idrottsaktiviteter.

Syftet med projektet är att ge bättre förutsättningar för glesbygden att starta upp och behålla ett aktivt föreningsliv så att barn och ungdomar utvecklar en hälsosam livsstil, både fysiskt och psykiskt genom organiserade idrottsaktiviteter. Målet är att få igång och organisera verksamhet i minst 24 nya föreningar/sektioner. Detta ska ske genom aktiv coaching i olika glesbygdsområden för att aktivera inaktiva, starta igång verksamhet, utbilda ledare, organisera verksamheten i en förening och sedan utveckla den genom utbildning och ett specialstöd. Bland annat vill man utveckla nya sätt att träna och tävla inom fotboll exempelvis att spela med färre spelare, justerad planstorlek samt köns- och åldersblandade lag. De olika lösningarna kommer att avgöras av hur många barn och ungdomar som det finns i området/föreningen. Efter projektets slut kommer Norrbottens Fotbollförbund tillsammans med Norrbottens idrottsförbund och SISU idrottsutbildarna att kunna fortsätta ge de nya föreningarna ett specialstöd som en del av deras ordinarie verksamhet.

Projektets tidstatus

58%

Projektet startade i maj 2020 och avslutas i maj 2023.

Projektets tidstatus

58%

Projektet startade i maj 2020 och avslutas i maj 2023.

Kontakt

Sidan uppdaterades 2020-07-06.