Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Fotbollshallen på Älvvallen i Ljusdal

Projektet drivs av: Ljusdals IF

Beskrivning av projektet

Denna satsning att etablera en fullstor inomhuskonstgräsplan innebär att Ljusdals kommun är den enda kommunen i hela regionen som kommer att kunna erbjuda unika fotbollsmöjligheter året om på fullstor spelplansyta (115 gånger 65 meter). 

Ljusdals IF vill tillsammans med de sex övriga fotbollsföreningarna i kommunen skapa möjligheter för barn och ungdom i Ljusdal med omnejd att träna fotboll året runt genom att bygga en uppvärmd fotbollshall. Idag spelas inte fotboll utomhus under vintern. Under vintersäsongen tränar ungdomslagen i små gympahallar och i kommunens sporthall som inte anpassade för fotbollsträning, eller på inhyrda tider och fotbollsläger på konstgräsplaner och fotbollshallar i andra kommuner. Med en fullstor inomhushall kan träning och 11-manna fotbollsmatcher bedrivas året runt. Föreningarna vill också starta upp och etablera serier, cuper, träningsläger och fotbollslek för barn och ungdom under vinterhalvåret.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2014.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2014.

Kontakt

Ort
Ljusdal
Sidan uppdaterades 2020-06-02.