Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Frame Fotboll med idrottsskola

Projektet drivs av: IFAH-Parasport

Beskrivning av projektet

Projektet ska i Sverige etablera sporten Frame Fotboll efter brittisk förebild. I Frame Fotboll ingår fem spelare i varje lag och man använder sig av en slags bakåtvänd rollator för att förflytta sig över spelplanen.

I första hand ska arbetet bedrivas i Mälardalen, men under senare delen av projektet kommer spridning att ske även i övriga Sverige. Arbetet kommer att bedrivas genom etablering av en idrottskola för målgruppen, uppsökande prova-på-aktiviteter hos föreningar och skolor, ledarutbildningar, regelbunda träningar, matcher och en turnering. Föreningar som vill starta egen verksamhet ska få stöd i att komma igång.

Målgruppen är i första hand barn och unga med nedsatt rörelseförmåga som genom projektet ges ökade möjligheter till fysisk aktivitet. Projektet utvecklar en ledarutbildning och ett kursmaterial med en handbok och en film.

Efter projekttiden blir sporten en del av ordinarie verksamhet i såväl parasport- som fotbollsföreningar. Stödmottagaren kommer att fortsatt erbjuda utbildningar samt tillhandahålla det framtagna materialet gratis via sin webbplats.

Beviljat belopp

4 229 504 kronor

Projektets tidstatus

29%

Projektet startade i mars 2021 och avslutas i mars 2024.

Beviljat belopp

4 229 504 kronor

Projektets tidstatus

29%

Projektet startade i mars 2021 och avslutas i mars 2024.

Kontakt

E-post, projektledare
Ort
Bromma
Sidan uppdaterades 2021-08-17.