Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Framtidens idrottsplats i Älvkarleby kommun

Projektet drivs av: Älvkarleby Idrottsklubb

Beskrivning av projektet

Vi vill skapa en Framtidens Idrottsplats, ett multisportarsområde med attraktiva aktivitetsytor för både idrott och spontanidrott för mängder med idrotter så som som fotboll, innebandy, handboll, basket, Inlinehockey, Roller Derby, Skate/Bike m.m.

Projektets syfte är att möjliggöra fler sporter för barn och unga som det idag inte finns förutsättningar för på orten t.ex. bike, skate, inlinesåkning, inlineshockey och rollerderby. Genom byggnation av en multisportrink för inlines-åkning, inlines-innebandy och rollerderby ska barn och ungdomar få tillgång till nya aktiviteter och idrotter. På vintern spolas banan och används för isaktiviteter. Samarbete sker med flera föreningar på orten och i länet kring den nya verksamheten. Föreningen ska även köpa in utrustning för utlåning. Prova-på-dagar kommer att anordnas bl.a. speciella dagar för flickor. Föreningen kommer även anordna idrottsfritis med fokus på bike och skate.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2014.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2014.

Kontakt

Ort
Älvkarleby
Sidan uppdaterades 2020-06-09.