Till innehållet

Från jord till bord

Projektet drevs av: Organic Without Borders

Beskrivning av projektet

Föreningen vill genomföra ett program för barn som syftar till att öka förståelsen och intresset för att så och plantera för att sedan skörda och laga mat.

Projektet fokuserar på metoder som inkluderar arbete med hela kedjan, ”från jord till bord”. Samarbete kommer att ske med grundskolor samt kockelever på gymnasieutbildning i Malmö för att fördjupa kunskapen om mat och odling och vara ett komplement i undervisningen i naturkunskap, hemkunskap och svenska. Ett andra syfte med projektet är att samla in berättelser från barn i Malmö för att skapa ett program så att barnen kan sätta ord på tidigare erfarenheter och tankar om odling och mat. Under sommarloven kommer odlingsskolor att genomföras i samarbete med förskolor. Projektet har avslutats i förtid.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Kontakt

Ort
Malmö

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.