Till innehållet

From

Projektet drevs av: Föreningen Hjälpkällan

Beskrivning av projektet

FROM - ett projekt med framtidsfokus för ungdomar som hoppat av från sekter och slutna rörelser.

FROM kan stå för flera saker. Har man en religiös bakgrund tänker man kanske på en person som är lydig och har en hög moral. Det kan också stå för att man kommer från någonting. Och för det som är från och med nu. Inom träningsvärlden är det en förkortning för Full Range of Motion som betyder att för att få ut maximalt av sin träning, behöver man utnyttja hela sin rörelsebana. I slutna sammanhang som sekter får man inte bara sin fysiska rörelsebana begränsad utan även sin mentala. Genom att arbeta kreativt och utifrån nya infallsvinklar, vill vi hjälpa deltagarna i vårt projekt att upptäcka sina möjligheter - och använda sig av hela sin rörelsebana i sina fortsatta liv.

I projektet FROM får personer som lämnat sin trygghet, livsmening och sitt sociala sammanhang arbeta i Workshops där vi tar tillvara de erfarenheter man fått med sig och använder dem på ett kreativt sätt. De färdiga produktionerna kommer sedan att ställas ut hos skolor och verksamheter som är intresserade av att ta del av ungdomarnas berättelser. Vi arbetar i fyra olika workshopgrupper, med fyra olika verktyg. "Put your act on a poster" Deltagarna får skapa ett "visions-CV" tillsammans med två coacher. Vi sätter upp mål och går igenom de konkreta steg som behövs för att ta sig dit. Avslutas med fotosession där vi "förverkligar" visionen. I samarbete med SocialLearning och Netmark. Street Art/Kollageteknik Deltagarna lär sig grunderna för kollageteknik tillsammans med en professionell konstnär. Vi arbetar med foton, urklipp eller bilder samt acrylfärg.  Digital Storytelling Vi gör digitala berättelser utifrån ett tema. Deltagarna kan arbeta antingen med egna foton eller färdiga bilder. Se exempel från tidigare workshops på Hjälpkällans Youtubekanal. Wordpress webbproduktion Vi samlar alla produktioner på en hemsida som vi gör själva under projektets gång. Deltagarna lär sig grunderna i WordPress, samt hur man kopplar ihop olika sociala medier i en större webbproduktion.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2011 och avslutades i april 2014.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2011 och avslutades i april 2014.

Kontakt

Ort
Göteborg

Liknande projekt

  • Växtkraft Thai

    Projekt Växtkraft Thai vänder sig till unga kvinnor mellan 18 och 25 år med thailändskt/asiatiskt ursprung som arbetar på thaimassagesalonger i…

  • Hållbar utveckling med nya svenskar

    Projektet syftar till att öka kunskapen om de globala målen och Agenda 2030 hos pedagoger och unga elever inom SFI-undervisningen.

  • Creative Point

    Projektet Creative Point, drivet av personer med funktionsvariationer, bygger ett kunskaps- och kompetenscentrum kring tillgängligt arrangörskap.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.