Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Funktionsrättsbyrån

Projektet drivs av: Funktionsrätt Sverige

Beskrivning av projektet

Avsikten med projektet är att ska skapa en Funktionsrättsbyrå, vars syfte är att erbjuda rådgivning för att stärka individer med funktionsnedsättning så att de får större möjligheter att tillvarata sina rättigheter.

Funktionsrättsbyrån ska även bidra till ökad kunskap och medvetenhet om rättigheter för personer med funktionsnedsättningar. Till Funktionsrättsbyrån ska människor kunna vända sig för att prata med någon som lyssnar och som kan förklara vilka rättigheter som gäller, vem som har ansvar och vilka vägar man kan ta för att kräva sin rätt. Funktionsrättsbyrån ska bidra till både strukturförändring och stöd för individer. Det övergripande projektmålet är att ta ett första steg till en etablerad och rikstäckande Funktionsrättsbyrå, med finansiering från flera parter, som erbjuder rådgivning till individer främst via telefon, webb och mejl.

Funktionsrättsbyråns rådgivning, rättsdatabas och årliga rapporter ska leva vidare efter projektets slut genom en fristående organisation.

Beviljat belopp

10 316 267 kronor

Projektets tidstatus

16%

Projektet startade i maj 2021 och avslutas i maj 2024.

Beviljat belopp

10 316 267 kronor

Projektets tidstatus

16%

Projektet startade i maj 2021 och avslutas i maj 2024.

Kontakt

Ort
Sundbyberg
Sidan uppdaterades 2021-07-07.