Till innehållet

Gilla vatten

Projektet drevs av: Simklubben Poseidon

Beskrivning av projektet

Målet med projektet är att införa en ny undervisningsmetod för ökad trygghet i vatten, Brainswim. Brainswim är speciellt lämplig för barn som känner rädsla för att vara i vatten. Vi vill erbjuda både instruktörkurs och kurser för barn.  

I projektet ”Gilla vatten ” vill vi använda en ny undervisningsmetod för ökad trygghet i vatten, s.k. Brainswim. Vi vill erbjuda både kurs för instruktörer och kurser för barn. Metodiken är speciellt lämplig för barn som känner rädsla för att vara i vatten/inte kan simma. Målgruppen för projektet är både instruktörer som vi vill utbilda sig i metodiken Brainswim och de barn som i 5:e och 6: e klass inte kan simma och som känner sig otrygga i vatten.  Målet är att barnen efter avslutad kurs skall känna sig tryggare i vatten och få en genuin vattenvana, som de kan ha glädje av hela livet. Första kurs i metodiken för instruktörer arrangerades i november 2014. I december 2014 arrangeras de förste kursen i Gilla Vatten för barnen. Kursen genomförs som intensivkurs på 10 dagar, med 1 timme instruktion om dagen. Forskning och erfarenhet har visat att detta ger bäst resultat. Projektet kommer det första året att starta upp i Skåne, Blekinge, Småland och Öland för att tillslut omfatta hela Sverige.

Målet med projektet är att införa en ny undervisningsmetod i simning, Brainswim, som är speciellt lämplig för barn som känner rädsla för att vara i vatten eller inte kan simma när man går i mellanstadiet. Målgruppen är barn som i 5:e och 6:e lass inte kan simma och instruktörer/ärare som kommer att utbildas i metodiken. En viktig del av projektet är att nå ut till barnen och deras föräldrar med kunskapen att det är viktigt att lära sig vara trygg i vatten. Metoden är utvecklad i Australien och kommer att anpassas till svenska förhållanden.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2014 och avslutades i februari 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2014 och avslutades i februari 2017.

Kontakt

Ort
Lund, nationellt projekt

Liknande projekt

  • Artiklar för livet

    Utifrån olika estetisk-pedagogiska metoder där eleverna bland annat får undersöka, improvisera, leka, analysera, värdera och slutligen framföra en…

  • Samspel - Våldsprevention genom spel

    Sverok ska i samarbete med MÄN för jämställdhet genomföra ett projekt vars syfte är att utveckla metoder för att jobba med våldsprevention för barn…

  • Motivationslyftet för lågstadiet

    Syftet med projektet är att utveckla och anpassa Motivationslyftets program och material för elever i klasser F-3, lärare och föräldrar.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.