Till innehållet

Gnesta Konstnärliga Ungdomsråd

Projektet drevs av: Art Lab Gnesta

Beskrivning av projektet

Gnesta Konstnärliga Ungdomsråd är en plattform för unga mellan 15 och 25 år bosatta i och runtom Gnesta som vill uttrycka sig konstnärligt, utvecklas, känna gemenskap, påverka sin lokala miljö och förstå konstens roll i ett demokratiskt samhälle.

Momentum Gnesta syftar till att sammanföra ortens nyanlända och svenska ungdomar samt skapa ett nätverk bestående av konstnärer och lokala aktörer ur Gnestas civilsamhälle och näringsliv. Projektet vill bidra till att skapa förutsättningar för samhället att möta ortens nya invånare.

Mål för projektet är att skapa kulturaktiviteter inom fem olika delprojekt samt att producera seminarier om hur konst och kulturaktörer kan vara med och arbeta med migration- och integrationspolitiska frågor. Målgruppen för projektet är nyanlända ungdomar i åldrarna 12- 18 år som kommit till Gnesta kommun som flyktingar, men också Gnestas redan bosatta ungdomar. Metoden är att inom projektet genomföra en serie av olika kulturaktiviteter och professionella konstproduktioner som bjuder in målgruppen till eget skapande, till diskussion och reflektion kring konstens möjligheter och det svenska samhällets organisation.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2012 och avslutades i december 2015.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2012 och avslutades i december 2015.

Kontakt

Ort
Gnesta

Liknande projekt

  • Momentum Gnesta

    Momentum Gnesta syftar till att sammanföra ortens nyanlända och svenska ungdomar samt skapa ett nätverk bestående av konstnärer och lokala aktörer…

  • Community Art Lab Sweden

    Projektet Community Art Lab Sweden skapar och etablerar ett nationellt nätverk med en digital plattform för ung community art.

  • Demokratiodling

    Detta är ett stadsodlingsprojekt, med fokus på demokratifrågor, som ska genomföras med unga i Stockholms förorter. Arbetet börjar i Botkyrka men ska…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.