Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Här ligger jag...

Projektet drivs av: Insamlingsstiftelsen Den Andra Sidan

Beskrivning av projektet

Projektet ska tillsammans med ungdomar utveckla och lansera ett nytt digitalt hjälpmedel för att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Detta ska ske genom en interaktions-app med artificiell intelligens-moderering, där unga i korta inlägg kan ventilera vad de känner och tänker kring svåra ämnen som till exempel ångest, existentiella frågor, tvångstankar, stress eller hopplöshet. Tanken är att den som använder appen ska hänvisas vidare till rätt hjälporganisation, oavsett fråga, om så behövs.

Målet är att nå minst 75 procent av alla unga som lider av psykosomatiska besvär eller som precis börjat få besvär och förmedla hjälp innan besvären skapar långsiktiga problem eller skada. Målgruppen är unga mellan 13–20 år, och projektet kommer att genomföras tillsammans med en stor nationell ungdomsgrupp och i samarbete med flera ungdomsorganisationer och ungdomsgårdar runt om i Sverige.

Efter projektet slut implementeras projektet i stiftelsens reguljära verksamhet.

Beviljat belopp

3 724 087 kronor

Projektets tidstatus

64%

Projektet startade i oktober 2020 och avslutas i oktober 2022.

Beviljat belopp

3 724 087 kronor

Projektets tidstatus

64%

Projektet startade i oktober 2020 och avslutas i oktober 2022.

Kontakt

Ort
Grevie
Sidan uppdaterades 2021-03-24.