Till innehållet

Hoppbacke K60 i Sollentuna kommun

Projektet drevs av: Sollentuna Backhopparklubb

Beskrivning av projektet

Sollentuna backhopparklubb ska skapa möjligheter för att locka och behålla ungdomar inom backhoppningssporten genom att bygga en 60-meters hoppbacke, så kallad K60.

Sollentuna backhopparklubb ska skapa möjligheter för att locka och behålla ungdomar inom backhoppningssporten genom att bygga en 60-meters hoppbacke, så kallad K60. Backens nedre del är i plast, viket gör att backhoppning är både en sommar- och vinteridrott. I dagsläget är klubbens anläggning inriktad på barn upp till 12-13 år, med fyra backar där den längsta är 33 meter. För att kunna bedriva en bra och utvecklande verksamhet även för äldre ungdomar krävs en backe på 60 meter. Efter byggnationen kommer ungdomsträning bedrivas 2-3 gånger i veckan året om, med läger under sommaren. Tanken är även att bjuda in andra föreningar, exempelvis inom slalom, längdåkning och truppgymnastik, att träna tillsammans med Sollentuna backhopparklubb under barmarkssäsongen. Föreningen är övertygad om att Sollentunas K60-backe kommer att locka ungdomar från hela Mellansverige.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2015.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2015.

Kontakt

Ort
Sollentuna

Liknande projekt

  • Hoppbacke K60

    Sollentuna backhopparklubb vill skapa möjligheter för att locka och behålla ungdomar inom backhoppningssporten genom att bygga en 60-meters hoppbacke.

  • Byggnation av hoppbacke K60 på fastigheten Edsberg 10:8

    Projektets syfte är att skapa möjligheter för att locka och behålla ungdomar inom backhoppningssporten genom att bygga en 60-meters hoppbacke, så…

  • Dreamacademy (tidigare: Mötesplats för unga vuxna i Sollentuna)

    Projektet ska erbjuda studiemotiverande verksamhet, ledarskapsutbildningar, föreläsningar och sociala aktiviteter till unga vuxna som står utanför…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.