Till innehållet

I balans med yoga

Projektet drevs av: Föreningen Yoga You

Beskrivning av projektet

Projektet ska öka välbefinnandet och främja hälsan hos personer med demens. Målet är att ta fram yoga- och balansövningar för målgruppen och en utbildning och handledning för personer som ska leda och utföra övningarna med målgruppen.

Syftet med projektet är att öka välbefinnandet och främja hälsan hos personer med demens.

Målet är att ta fram yoga- och balansövningar för målgruppen och en utbildning och handledning för personer som ska leda och utföra övningarna med målgruppen. Under projektet ska övningar testas och utvecklas tillsammans med målgruppen på boenden, träffpunkter och dagverksamheter. Målgruppen ger respons på övningarna och feedback från personal och anhöriga tas in.

Efter projektet ska det finnas material och filmer med de anpassade övningarna för alla att ta del av. Det ska även finnas en utbildning för de som vill fördjupa sig i metoden. Yoga- och balansövningarna kommer leva vidare som en etablerad metod på de boenden och dagverksamheter som är med i projektet och i form av studiecirklar för de som bor hemma.

Efter projektet

Projektet utvecklade sittande yoga-övningar anpassade för äldre (ofta personer med demens). Projektet har tagit fram broschyrer med metoder som man på olika sätt spridit till målgruppen eller verksamheter där målgruppen finns. Man har hållit utbildningar i metoden och materialet finns och används i flera olika verksamheter runt om i Sverige, framför allt i Västra Götaland.

Föreningen fortsätter hålla utbildningar för personal och har planerat in en ny igen till hösten 2023. De genomför regelbundet gruppträning med sittyoga.

Båda broschyrerna som togs fram inom projektet har nästan helt tagit slut, så ett nytryck är planerat till hösten 2023 eftersom de har varit så efterfrågade.

Broschyren "Yoga på stolen"

Projektets yogaövningar på YouTube

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i mars 2020 och avslutades i februari 2023.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i mars 2020 och avslutades i februari 2023.

Kontakt

Ort
Skövde

Liknande projekt

  • UngOteket

    UngOteket är en ledarskapsutbildning där unga parallellt lär sig föreningskunskap och får arbeta praktiskt med att driva ett projekt i sin förening.

  • Mer kraft och bättre ork

    Projektet ska göra träning möjlig och attraktiv för personer med psykiska funktionsnedsättningar.

  • Idrott - ett gränslöst språk

    Projektet syftar till att starta upp idrottsaktiviteter med och för personer med intellektuella funktionsnedsättningar och att främja…

Sidan uppdaterades 2023-07-10.