Till innehållet

ICE COLD

Projektet drevs av: Umeå Teaterförening

Beskrivning av projektet

ICE COLD jobbar öka kvinnors deltagande inom battlescenen & skapa en battlescen med rötter i Umeå. Battle är en verbal kamp där man med hjälp av ordvitsar, rim och scennärvaro ska överglänsa sin motståndare och vinna publikens kärlek.

  IC har som syfte och vision att fortsätta etableringen av en battleliga med ett genusperspektiv, vi ska fullfölja arbetet för att skapa en jämställd battlescen i Sverige, vi vill att kvinnor ska vara en lika naturlig del av scenen som män och ska därför fortsätta utmana föreställningen om hur en Battle MC ska se ut, rappa eller var en MC ska ha sina etniska rötter.Vi arbetar för att fall minska gapet, mellan kvinnors och mäns deltagande. IC ska öka kvinnors deltagande via riktade insatser, och skapa kvinnoförebilder inom Battlescenen. Personlig utveckling Ett av målen är att stärka deltagarnas självbild, att ge dem utrymme att möta sina rädslor och övervinna dem samt göra det möjligt för alla – oavsett kön, ekonomisk status, religiös bakgrund, etnicitet eller funktionshinder att delta. Återigen pekar vi på projektets djupare ambitioner: demokrati, jämlikhet och personlig utveckling. IC kommer visa att det går att använda en kultur så aggressiv och mansdominerad som hiphopkulturen och omvandla den till ett medel för att skapa en känsla av samhörighet och inkludering oavsett bakgrund, kön eller fysiska förutsättningar.

Följande organisationer och verksamheter har bekräftats som samarbetspartners. Umeå Teaterförening Redan 1934 startades Umeå Teaterförening som är en del av Riksteatern och arrangerar flertalet av teater- och dansföreställningarna i Umeå, föreningen producerar programtidningen Kultur-Rajden och driver Biljettcentrum samt Sagateatern. Föreningen är med med sina 1 300 medlemmar störst i Sverige, har flest arrangemang och säljer flest biljetter. De arrangerar ca 160 föreställningar per år. Det har drygt 30 000 personer i publik årligen. Umeå Teaterförening är en stabil och erfaren arrangör. Teaterföreningen bidrar med handledning, viss marknadsföring och 35 000 kr. O-Zone Battles Sveriges första battleliga O-Zone Battles startade 2010 och har sedan dess arrangerat ca 20 battlevenemang. O-Zone består av fyra killar som jobbat ideellt i fyra år. Med stöd av deras lokala studieförbund, sponsorer och rappartister har dom fått igång battlescenen i Sverige och hjälpt dom andra ligorna.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2013 och avslutades i april 2016.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2013 och avslutades i april 2016.

Kontakt

Ort
Umeå

Liknande projekt

  • Loud grrl - den rosa metoden

    Projektet ska ta fram nya metoder för hur studieförbund och musikföreningar kan arbeta med musikverksamhet för att ge tjejer och unga transpersoner…

  • Gör Konst

    Projektet ska öka delaktighet och inflytande inom konstlivet för unga mellan 13 och 25 år samt stimulera dialogen mellan professionella konstnärer…

  • Integration genom idrott och föreningsliv

    IFK Umeå ska tillsammans med KFUM Umeå och skolor skapa nya sätt att mötas och prova på olika idrotter. Målgrupp är ungdomar 12-15 år, både…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.