Till innehållet

Indie Game Studio - småföretagande inom dataspelsutveckling

Projektet drivs av: Ädelfors Folkhögskola

Beskrivning av projektet

Ädelfors Folkhögskola ska i projektform pröva en tre terminers utbildning riktad mot målgruppen personer med NPF där intresse och goda förkunskaper kombineras med kunskaper om företagande och marknadsföring.

Marknaden för dataspel är växande. Många världsledande spelutvecklare kommer från svenska företag. Personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) är ofta duktiga spelare men upplever att det är svårt att ta till sig den traditionella utbildning för spelutveckling som finns på universitet och högskolor. Det är vanligt att målgruppen saknar behörighet till högre studier. Ädelfors Folkhögskola ska i projektform pröva en två terminer lång utbildning riktad mot målgruppen personer med NPF där intresse och goda förkunskaper kombineras med kunskaper om företagande och marknadsföring. Parallellt med utbildningen syftar projektet till att stärka målgruppens självkänsla och möjlighet att påverka sin livssituation genom att driva egna indiespelföretag.
 

Efter projektet är det tänkt att Ädelfors Folkhögskola ska driva Indie Game Studio inom ramen för statsbidrag.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2018 och avslutades i juni 2022.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2018 och avslutades i juni 2022.

Kontakt

Ort
Holsbybrunn

Liknande projekt

  • Arbetskamraterna

    Projektets syfte är att möjliggöra för personer med Downs syndrom och andra intellektuella funktionsvariationer att få jobb.

  • Bunkern bokar

    Projektet syftar till att skapa arbetstillfällen för personer med funktionsnedsättning.

  • Naturguider för kognitiv tillgänglighet ”Sinnesbad i natur- och kulturmiljöer”

    Projektets syfte och mål är att göra natur- och kulturområden kognitivt tillgängliga för personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Sidan uppdaterades 2022-05-19.