Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Inkubator funktionsnedsättning

Projektet drivs av: Föreningen Projektor

Beskrivning av projektet

I Funkibator bedriver vi jättespännande utvecklingsverksamhet för målgruppen fysiska funktionsnedsättningar. Vi gör läger, startar föreningar, startar hjälpmedelsbutik och samverkar med ett femtontal föreningar och flera myndigheter.

Projektet ska bygga upp ett utvecklingscenter (inkubator) med inriktning på funktionsnedsättning. Inom ramen för verksamheten ska projektet arbeta med utvecklingsfrågor i bred bemärkelse, både med utveckling av enskilda individer och verksamhets- och organisationsutveckling. Målgrupp är personer med fysiska funktionsnedsättningar, i första hand upp till 35 år, och handikappföreningar.

Totalt är tre myndigheter och 15-talet föreningar inom funktionsnedsättning medsökande i projektet. Projektet genomförs i samarbete med Handikapprörelsens Idé- och KunskapsCentrum, Hjärtebarnsföreningen Region Öst och Kronobergs länsförening, RTP, NHR och RBU Kronobergs län, Unga Synskadade Småland-Blekinge, Växjö kommun, Arbetsförmedlingen och Landstinget Kronoberg.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2009 och avslutades i december 2012.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2009 och avslutades i december 2012.

Kontakt

Ort
Växjö
Sidan uppdaterades 2021-05-06.